miercuri, 20 februarie 2013

Johannis + PNL = Love

Nu pot rezista evenimentului de azi: Grand Master J s-a înscris în PNL. După engleză, cred că Antonescu își dorește să vorbească prost și germana. Jawohl! 

Există mai multe supoziții referitoare la acțiunea ”înregimentarea”:
- că o să candideze la președenție în locul Crinului. Șanse foarte mici, cred, în contextul actual;
- că e șah la Ponta și Oprescu, prin prisma prezidențialelor. Șanse mici, e prea îndepărtat și prea  ambiguu momentul ca să merite anunțarea înscrierii acum;
- ministru de externe. Datorită imaginii proaste pe care o avem în exterior, n-ar fi rău să îi pese cuiva din coaliție de acest lucru, însă nu cred că vrea Johannis să facă asta, ar pierde din expunerea internă, la noi știrile externe ajung puțin și deformat. Îl bănuiesc că vrea să crească în carieră, nu să fie tras pe o linie moartă și călduță. Totuși, șanse medii;
- guvernator al regiunii. O speculație interesantă, însă așa cum ziceau și ei, e prematur momentul. Șanse medii;
- prim-ministru. Nu cred că s-au stricat relațiile PNL-PSD în așa hal în trei luni, încât să apară deja ruperea. Șanse foarte mici.

S-ar putea să fie o combinație între ”șah” și guvernator, să nu-și înmoaie lăbuțele în noroiul Capitalei și să se extindă firesc, în regiunea pe care o cunoaște și o ține sub control. Probabil vom afla în următoarele zile, nu cred că mutarea e făcută fără a implica niște consecințe rapide și fără beneficii importante pentru Primar.

P.S. Brylu scrie că e pentru prezidențiale. Nu-l văd pe Crinuleț capabil să renunțe la scopul pentru care se încâlzește pe tușă de atâta timp.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.