vineri, 22 februarie 2013

Le Poisson a la Maison

Când am fost în Atlanta m-au dus prietenii mei la un restaurant sushi. Nimic pretențios, în suburbii, dar cel mai bun sushi ever. De departe. Aseară am citit că 59% din tonul vândut pe piața americană nu e cu adevărat ton. În restaurantele sushi proporția e și mai mare: 74%. Nu vă impacientați. Nu e carne de cal. Ăăăă, m-am răzgândit, impacientați-vă totuși, e mai rău: 
84% of fish samples labeled “white tuna” were actually escolar, a fish that can cause prolonged, uncontrollable, oily anal leakage.
Nu știu cum se traduce escolar în românește. Am mai găsit însă o informație, pentru că se poate și mai rău:
Many times a cousin of Escolar with even higher oil content is sold as the real deal. People have been made sick from eating it and at least one person , in Texas I believe died.
Asta e ca și cum în loc de carnea de vită se bănuiește că ar fi carne de cal și se descoperă un măgar ațos.  Cereți somon, măcar de ăla știți clar că e de crescătorie și modificat genetic.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.