miercuri, 1 aprilie 2009

Alte farse cu mailuri

Anul ăsta e a treia oară când fac o păcăleală cu un email iar cele anterioare au ieşit la fel de bine.

Prima, când lucram la o altă firmă de IT, prin 2002, aveam un director economic mai în vârstă, noi eram toţi juniori şi el ne cam enerva, deşi era de treabă. Altă generaţie, altă mentalitate. De 1 aprilie i-am copt-o. I-am trimis un email, cică din partea uneia din doamnele de la sediul central din Braşov, în legătură cu ceva rapoarte, nu mai ţin minte detaliile, doar faptul că au avut un dialog care la un moment dat isca să dea în ceartă, cam ca în reclama aia cu "nea nicu/ce arbitru?"

A doua, câtiva ani mai târziu, pe acelaşi tipic. Zisese şeful că urmează să trimită niste mobilă din Germania şi am compus un mail către colega noastră care se ocupă de administraţie, ca şi când ar fi venit din partea secretarei din Germania - o fătucă cam arogantă şi cu care nu prea ne întelegeam. Trebuia să o sune ca să discute despre transportul de mobila. Am avut ajutor de la colegul Peter pt o traducere perfectă în germană ca să fie mailul plauzibil şi iarăşi a urmat un dialog din acela stupid, sporit de faptul că nazista aia mică era o scârbă. Eu eram in pauza de masă când a decurs acţiunea dar colegii au asistat şi au intervenit când era pe punctul să degenereze discuţia. Ca urmare, colega mea n-a mai vorbit cu mine câteva zile (sau săptămâni?) şi m-am şi făcut de baftă în tot concernul. Fiind aşa antipatică nemţoaica a fost o farsă destul de greu de înghiţit. Mi-a părut un pic rău, dar a trecut - mie mai repede, ei mai greu.

1 comentarii:

  1. Bravo, bre! La cat mai multe idei de farse si in anii urmatori...ca tare ne-am mai amuzat! :))

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.