miercuri, 29 aprilie 2009

Party crasher

Aşa se numeşte ultimul album al lui Per Gessler. Per who?? Tipul de la Roxette bre! La 50 de ani cântă ca la 30. Asta ca şi voce, dar melodiile sunt stupide rău. Am realizat că atunci când îmi plăcea Roxette şi aveam camera tapetată cu postere cu ei, pe la 13-16 ani, el avea vârsta mea de acum, adică vreo 30 de ani. Oare cum te simţi pe scenă când ai în faţă un public format din ponei isterizaţi şi tu eşti om în toată firea? Trecând peste sunetul banilor, ce satisfacţie artistică ai? N-o să ştiu niciodată, nu-s superstar milionar şi nici n-o să fiu. Dar eu am depăşti faza bubble-pop-ului, el nu. Nu mă înţelegeţi greşti, încă iubesc Roxette, pentru toată adolescenţa şi melodiie alea faine. Dar au fost toate acum 20 de ani, au ajuns oldies iar ce compune şi cântă nenea ăsta acum este ...crap. Şi nu, nu mă refer la peşte. Dar probabil aşa e când compui cu burta plină, cam ceea ce-l despărţea pe Eminescu de Ienăchiţă Văcărescu. Geniul se naşte doar din mizerie şi foame. Punct.

Primul single se numeşte Silly Really:



Dacă tot mi-am făcut temele pentru acest post, vă mai zic că după tumoarea pe creier operată în 2002, Marie a rămas cu incapacitatea de a scrie sau de a citi, dar şi-a revenit în rest şi a început să cânte cu diverse formaţii, ca invitată. Poza e din 2006, de când aveau "doar" 48 de ani, după cum vedeţi aerul Suediei i-a conservat destul de bine. S-ar putea să reformeze Roxette.

PS. Roxette şi Văcărescu în acelaşi post. Silly really.

2 comentarii:

  1. Suna cu ce ascultam eu prin 95.So silly indeed.Rockul are vocile cele mai bune. de asta am mazilit eu bubble pop sau plastic music din playlisturile mele.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu chiar, cred că vocile cele mai bune sunt la operă, la jazz şi alte genuri unde iti trebuie plamani ca sa reusesti. Dar categoric rockul are guristi mult peste pop.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.