vineri, 10 aprilie 2009

Free Magic Sex - Cumpără-mă!

Înainte cu câţiva ani de a mă amuza Brylu cu statusurile lui de messenger care "agaţă" cititorii (gen "sex cu laura andreşan") am citit un articol pe net care zicea că orice conţine cuvintele "free "şi "porn" în titlu va avea căutare. Dacă sunt şi cu majuscule cu atât mai bine. După vreo doi ani de la respectivul articol s-a scris o continuare care arăta că alte cuvinte aducătoare de audienţă sunt "you" (ca în "for you") şi magic. Aşa că Brylu nu e deloc băiat prost şi ştie că sexul vinde. Citiţi-l în continuare cu încredere, să vedem cum o să includă magia pe viitor.

Mă întreb care-s cuvintele cheie în româneşte; n-am nici o pregătire în domeniu aşa că habar n-am. Din câte am văzut pentru blogul meu ar fi "stripăr" şi adresa de email a fetei cu spamul marital, aşa cum pentru alţii e "cum să fur curent electric". Deci tot sexul, bată-l vina. În reclamele româneşti se folosesc intens cuvintele "gratis", "cumpără-mă" şi "cadou". Clasic. Nici aici nu apare magia. Poate doar la detergenţi. Despre sex ce să mai zic, destul de rar că doar suntem un popor misogin, făţarnic şi obtuz. Şi iar mă întorc la Brylu şi la modul cum îşi bagă el plua deşi îi citeşte maica-sa blogul. Mama e atehnică şi nu mă citeşte dar tot nu înjur, îl las pe el să răscolească sentimentele sexului slab. LOL. Well, poate m-oi apuca şi eu odată, dar numai după ce o convertesc şi pe Adela la asemenea limbaj. Aşa ajungem la una din marile probleme ale unui blogger de carieră - lipsa timpului, că un articolaş oricât de stupid necesită minim 15 minute de scris şi ceva investigaţii. Şi eventual corectură, dar aia văd că nu prea se practică nici la profesioniştii presei.

Am găsit topul cuvintelor căutate în 2008 pe trafic.ro:
  1. jocuri
  2. cancan
  3. miniclip
  4. ziare
  5. horoscop
  6. libertatea
  7. www.miniclip.ro
  8. vremea
  9. jocuri barbie
  10. trilulilu
În concluzie amuzament la greu, cancan şi bârfe. Un pic de informare şi nişte prognoză meteo. În 2009 sigur o să apară şi Becali în top.

http://www.trafic.ro/arhiva-newsletter/newsletter/topul-cuvintelor-cheie-pe-anul-2008
http://www.pcmag.com/article2/0,2817,1752124,00.asp
http://www.pcmag.com/article2/0,2817,1036468,00.asp

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.