marți, 7 aprilie 2009

Swaffelen

Habar n-aveţi ce înseamnă? Nici eu n-am ştiut până aseară când mi-a povestit vărul din Germania. A fost ales cuvântul olandez al anului 2008. Cuvântul anului în Germania a fost "Finanzkrise" ceea ce nu cred că are rost să mai traduc, aşa că ne concentrăm pe olandezi, că-s muuult mai haioşi. Ei ca popor, pentru că totul a început de la idioţel olandez plecat cu şcoala în excursie în India. A mers de-a vizitat Taj Mahalul şi ce i-a trecut prin căpşorul ăla blond? Să se filmeze cum dă cu anaconda de cel mai important monument al Indiei, apoi să-şi pună capodopera pe YouTube. Filmul a devenit bestseller, incidentul a devenit internaţional şi Olanda a trebuit să-şi ceară oficial scuze pentru prostălanul de 17 ani, care a şi fost dat afară de la şcoala din Rotterdam. Aşa că olandezi au ales, cu umor, cuvântul anului: swaffelen - care înseamnă a lovi ceva cu "anaconda".
Pentru că ăştia n-au Becali, trebuiau să-şi umple cu ceva timpul liber. Aşa că o televiziune privată a decretat o zi natională de swaffel, MTV Olanda împreună cu formaţia Las Vegas Crew au lansat un hit omonim care a ajuns pe primul loc în topuri, totul culminând cu titul de cuvânt al anului.
Până la urmă l-or eliberat pe Becali ăla?

Filmuleţul în linkul de mai jos:
http://www.welt.de/vermischtes/article2953598/Hollaender-und-der-versaute-Streich-am-Taj-Mahal.html

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.