marți, 7 aprilie 2009

Manual de furat Dacie

Nu pot să vă învăţ să furaţi Mercedesuri, probabil nici nu e nevoie, alea am văzut că se găsesc cu cheile în contact, dar putem exersa pe o Dacie 1310.

În primul rând trebuie să vă identificaţi viitoarea ţintă în vreuna din parcările supraaglomerate din jurul blocurilor. Apoi aşteptaţi să se lase noaptea sau dacă aveţi tupeu puteţi acţiona chiar ziua în amiaza mare.

Despre deschis maşina nu cred că vă trebuie lecţii, merge cam orice de la cheia altei Dacii la şurubelniţă. Tot e bine că nu e Tico, atunci v-ar trebui o riglă şi după cum se ştie plasticul dăunează environmentului.

Pornitul motorului iar nu poate fi o scofală prea mare - ca în filme, uneşti două fire şi gata, scânteie şi action!

După un scurt joyride prin oraş se trece la partea lucrativă a afacerii, rentabilizarea investiţiei... în şurubelniţă, că doar nu vei fi prost să furi o Dacie fără benzină ca să mai treci şi pe la pompă să te filmeze ăia.

Se alege service-ul auto pentru dezmembrări - de preferinţă un luminiş într-o pădure, lângă un drum forestier. Valea Oltului oferă numeroase posibilităţi care trebuie doar identificate. Nici nu trebuie să vă faceţi griji că spargeţi baia de ulei, dat fiind scopul acţiunii ar fi chiar indicat să vă ajute natura.

Dezmembratul în sine nu e o artă, trebuie doar să ştii să desfaci nişte suruburi. Mai ai nevoie de nişte lădiţe şi de un prieten cu o dubă, disponibil în ziua Z. Atenţie! duba este foarte importantă, te va obişnui cu ce urmează DUPĂ. După ce te prinde poliţia, bineînţeles. Dar să nu anticipăm.

Unde am rămas? Ah, da, la după. După ce terminaţi dezmembratul încercaţi să daţi foc la caroserie şi blocul motor, ca să nu rămână, maram, amprente. Nu arde ca-n filmele de serie B, dar puteţi prăji un mic. Nu contează că vopseaua e toxică, oricum o să fie cea mai sănătoasă mâncare pe care o să o primiţi o lungă perioadă de timp. După cum se observă în imagini, aceşti amatori au comis o greşeală impardonabilă şi e păcat de la Dumnezeu să nu furi toate bidonaşele din plastic de la ulei şi lichidele de frână/răcire/parbriz - care a zis servodirecţie să stea jos, 4.

Bon, aţi făcut focul, aţi păpat micul, aţi băgat marfa în dubă, aţi dus-o la dealerul de piese auto, nu rămâne decât să-i aşteptaţi pe cei cu colindul. Pentru asemenea găinărie sigur o să vă prindă, mai ales dacă sunteţi amatori ca cei din studiul nostru de caz. Dacă vă plictisiţi aşteptând puteţi să vă jucaţi un pic cu săpunul.

Mulţumesc lui Bogdan pentru poze, dacă aveţi Casco păţiţi ca el: faceţi upgdade la un Cielo. Pe care-l rulaţi 3 ani, îl vindeţi cu profit şi vă luaţi un A4. Că doar cam aşa a început şi George Copos afacerile, nu? :))

LE: Îmi atrage Bogdan atenţia că maşină a fost reansamblată de un meşter căruia i-a vândut scheletul vizibil în poze şi funcţionează în continuare!

1 comentarii:

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.