luni, 13 aprilie 2009

Flota mea mobilă

Nu e flota ca tortilla / Nici mobilul ca zambila

Intru azi pe site la Orange World să verific dacă s-a înregistrat corect plata prin OP (o premieră pt mine) şi ce văd pe pagina de login: "Acum ai posibilitatea ...să modifici informaţiile privitoare la flota ta de telefoane mobile" Hopa, ăştia ori se pregătesc să lanseze telefoane mobile care, ca PET-urile, dacă-s legate împreună fac o "plută flotabilă" ori sectorul transporturilor merge aşa nasol încât au transferat vreun copywriter cu tot cu vocabular. Căpitanul Turcu raportează, flota mea de 1 (un) telefon Orange e în perfectă stare de funcţionare. Ar fi interesant de aflat câţi dintre utilizatorii de Orange World au mai mult de 2 telefoane, poate chiar merită exprimarea flotă, deşi nu e corectă în acest caz. Aştept cu interes folosirea cuvântului portofoliu.

Conform DEX: flotă = Totalitatea navelor fluviale, maritime sau aeriene ale unui stat. Cum telefonul mobil nu e navă, s-o fi referit la o definiţie alternativă a flotei: "bazin de tăbăcire cu zemuri concentrate a pieilor."

2 comentarii:

  1. Deci flota mea e din 5 "nave". Mentionez ca plutesc de obicei prin geanta si cateodata se mai avanta pe parchet cu un plonjeu de la mare inaltime. la partea asta nu stiu cum reusesc asa ca intra la dosarele X. Sunt fericita cu "flota" mea pentru ca rezista chiar si in perioade de lipsa acuta de apa :)

    RăspundețiȘtergere
  2. wow, 5! nu-mi pot imagina la ce folosesc toate...

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.