marți, 28 aprilie 2009

Kitul soferului australian

Sigur aţi auzit de briceagul universal al armatei elveţiene. Bine, singura chestie despre armata elveţiană pe care o ştiu eu se referă la garda elveţiană bufantă a Papei, dar nu asta e ideea, cuvântul cheie este dotare. Elveţienii au halebardă şi briceag, şoferii de autobuz din Perth, Australia au kit DNA. Mijloace "state-of-the-art" pentru combaterea obiceiurilor vechi-de-când-lumea. Poza de mai sus e furată de pe net, dar am primit una asemănătoare într-o scrisoare de la o prietenă ce lucrează "down under" şi mi-e lene să o scanez.
Dacă am dota conducătorii de autobuze din România cu gadget-uri pentru fiecare chestie de bun simţ care e încălcată în mijloacele de trasport în comun s-ar cocoşa. Sau le-ar trebui remorcă. Un minim necesar ar fi:
- toporişcă să taie mâna celor care fură (ce dacă nu suntem ţară arabă?);
- cabină de duş şi aqua di gio pentru cei asudaţi;
- o pădure de pomişori wunderbaum anti gaze de fasole. - alcooltest ca să nu ia toţi scandalagii beţi la bord (oare v-am povestit când am poştit o sticlă de alcoale cu doi coloraţi că eram doar noi trei şi soferul în autobuz şi n-am putut refuza cinstea? Ehe, era înainte de 18 ani că n-aveam carnet - de aia şi acum când aud "bea!" mă conformez. Vorba lui Labiş: beam, plângeam, beam);

Vă las pe voi să decideţi ce se întâmplă cu cei care pipăie şi cu cei care nu cumpără bilet.

2 comentarii:

  1. La cat de inventivi sunt unii rom(an)i de-ai nostri, tot ar gasi ei metode sa se eschiveze si sa-si continue linistiti obiceiurile care-i definesc si fara de care existenta lor pe pamant n-ar mai avea sens. Ca doar deh, de sparlit se poate si cu celalalta mana... si cand n-o mai fi nici aia, exista proteze :)))

    RăspundețiȘtergere

Comentariile sunt moderate, apar dupa ce le citesc, dacă consider că respectă regulile bunului simț. Nu e nevoie să scrieți de două ori, aveți doar un pic de răbdare.